ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O tânără ce lucra la un azil de refugiați din Molndal, Suedia, a fost înjunghiată mortal de un imigrat în vârstă de doar 15 ani, informează Daily Mail.

Alexandra Mezher a fost atacată luni dimineața, în jurul orei 8:00, la un centru de refugiați pentru minori neînsotiți, cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani. Ceilalți angajați au reușit să imobilizeze atacatorul până a venit poliția.

Victima, în vârstă de 22 de ani, descrisă de familia sa ca fiind un "înger", a fost dusă de urgență la spitalul Sahlgrenska dar a murit din cauza rănilor grave. Tânărul de 15 ani, suspectat  acum de crimă, a fost arestat.

Polițiștii au descoperit un cuțit la locul crimei și au sigilat zona, o anchetă fiind declanșată în acest caz. 

Alexandra Mezher, originară din Liban, lucra la centru de refugiați pentru minori neînsotiți de câteva luni.

Verișoara victimei a descris-o pe Alexandra ca fiind un înger și îi învinovățește pe politicienii suedezi pentru moartea fetei

"Este îngrozitor! Era o persoană care vroia să facă bine, care vroia să fie mai bună. Și apoi el a omorât-o în timp ce își făcea treaba. Am plâns foarte mult. Era o persoană bună, caldă și fericită. Este numai vina politicienilor suedezi că a murit", a declarat ruda a tinerei.

Acest caz se adaugă unui șir lung de violențe îndreptate împotriva femeilor, în Suedia, agresorii fiind în mare parte refugiți. De curând mai multe fete au dezvăluit că au fost agresate sexual de tineri imigranți la o piscină din Stockholm.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Thomas Fuxborg a declarat că atacatorul este un tânăr ce locuia la azil și a confirmat că tânărul a fost deja arestat, fiind suspect de crimă. Totuși, acesta nu a dezvăluit detalii despre identitatea sau naționalitatea sa, adăugând că motivul crimei nu este încă cunoscut.

"Acest tip de intervenție devine tot mai frecvent. Ne confruntăm cu tot mai multe incidente ca acesta de când vin din ce în ce mai mulți imigranți din afară", a mai spus Thomas Fuxborg.

Atacul vine în contextul în care șeful poliției locale Dan Eliason a solicitat 4,100 de polițiști suplimentari pentru a reuși să facă față violențelor cauzate de refugiați.

Potrivit acestuia, numărul neașteptat de mare de solicitanți de azil (163.000 în 2015, la o populație de 9,8 milioane de locuitori) a pus sub presiune forțele de ordine în întreaga țară. 

Numărul violențelor comise de imigranti s-a dublat în 2015 față de 2014, de la 148 de incidente la 322.