ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O actriță iraniană, convertită la creștinism în Suedia, ar risca enorm dacă s-ar întoarce acasă; dar Suedia refuză să-i acorde azil. Ungaria se oferă să o primească.

Aideen Strandsson, actriță iraniană, s-a convertit la creștinism după ce a ajuns în Suedia cu un permis de muncă de trei ani. Aideen a fost botezată și și-a luat chiar și un nume de familie suedez, scrie evz.ro.

Din cauza acestei convertiri, Aideen este pasibilă de pedepse grele pentru apostazie – ce pot merge până la pedeapsa cu moartea – dacă se întoarce în țara sa natală.

Acesta este motivul pentru care Aideen a solicitat azil în Suedia, o țară atât de generoasă cu primirea imigranților musulmani veniți din toate din toate colțurile lumii islamice.
 
Toate solicitările iraniencei creștine au fost însă respinse de autoritățile din țara scandinavă, care nu pare la fel de prietenoasă cu creștinii. Mai mult, potrivit Visegrad Post, motivele refuzului sunt de-a dreptul scandaloase: anume că a fost alegerea ei să se convertească, neobligată de nimeni, și că acasă nu riscă mai mult de șase luni de închisoare.
 
Strandsson și alți creștini solicitanți de azil din Suedia se confruntă cu deportarea, in timp ce guvernul suedez a oferit identități false pentru a proteja 150 de foștil luptători ISIS care au revenit în această țară scandinavă pentru a găsi locuri de muncă.
 
Când autoritățile maghiare au aflat despre cazul iraniencei au anunțat public, prin vocea vicepremierul Zolt Semjen, că Ungaria este gata să-i acorde azil politic, dacă aceasta primește.