ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Suedia va expulza aproape 80.000 de imigranți intrați pe teritoriul său în 2015 și a căror cerere de azil a fost sau urmează să fie respinsă, a declarat miercuri ministrul de interne, Anders Ygeman, citat de AFP.

"Se discută despre 60.000 de persoane, însă se poate ajunge la 80.000", a declarat ministrul pentru cotidianul financiar Dagens Industri (DI).

Ministrul de interne a mai precizat că, în mod normal, expulzările se efectuează cu zborurile de pasageri, dar ținând cont de numărul amintit "va trebui să utilizăm mai mult avioane charter" special închiriate și expulzările vor dura mai mulți ani.

În 2015, 163.000 de refugiați au depus o cere de azil în Suedia. Dintre cele 58.800 de dosare prelucrate anul trecut de Oficiul suedez, 55% au fost acceptate.

În 2015, sirienii au sosit în masă, iar rata de acceptare a cererilor de azil variază considerabil în funcție de naționalități: 90% pentru sirieni, 35% pentru afgani și numai 20% pentru irakieni, mai scrie AFP.