ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un reprezentant regional al partidului de extremă dreapta Alternative für Deutschland (AfD), o formațiune cunoscută prin xenofobia și ura sa față de musulmani, a demisionat din post și s-a convertit la islam, relatează Reuters.

Arthur Wagner, care a renunțat la funcția de conducere a partidului în landul Brandebourg, rămâne însă membru AfD.

AfD a devenit în septembrie a treia forță politică în Bundestag, în urma alegerilor legislative federale, în care a obținut 12,6% din sufragii.

Purtătorul de cuvânt al AfD, Daniel Friese, a declarat pentru Berliner Zeitung că partidul respectă libertatea de cult, înscrisă în Constituția germană. În plus, a adăugat el, Arthur Wagner a demisionat din funcția pe care o deținea la nivel local pe 11 ianuarie a.c., iar după aceea s-a converit la islam.

Fostul lider al al AfD a refuzat să stea de vorbă cu presa și a subliniat că e vorba despre o chestiune privată.

AfD a făcut campanie împotriva „islamizării” Germaniei, prin imigrație și prin rată crescută a natalității în rândul celor ce provin din țările musulmane.

Potrivit cotidianului berlinez Tagesspiegel, Arthur Wagner, care a intrat în AfD imediat după ce partidul a fost fondat, în 2013, a activat în asociații care ajută refugiați.