ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unui sondaj realizat de o agenție guvernamentală din SUA, 7% dintre americani cred că laptele cu ciocolata provine de la vacile maro. Mai exact 16,4 milioane de americani, scrie Washington Post.

Cei drept că în 2012, pe fondul creșterii prețurilor la furaje, fermierii din SUA și-au hrănit vacile cu ciocolată, bomboane, bezele, topping pentru înghețată și praf pentru prepararea cicolatei fierbinți, dar animalelele nu dădeu ciocolată cu lapte.

„De mai multe decenii, cercetătorii din agricultură, nutriție și educație se plâng că mulți americani sunt analfabeți agricoli. Ei nu știu unde sunt produse alimentele lor, modul în care acestea ajung în magazine, sau, în cazul laptelui cu ciocolată, ce este acesta și cum este făcut”, mai scrie sursa citată.

Studiile privind privind cunoștințele alimentare ale americanilor s-au multiplicat în ultimii ani și toate au arătat rezultate uimitoare. În 1990, un studiu al Departamentului Agriculturii din SUA a arătat că aproape unul din cinci americani nu știa  că burgeri sunt făcuți din carne de vită.   Douăzeci de ani mai târziu, un sondaj realizat de data aceasta printre copii a demonstrat că o treime dintre ei nu știa că brânza este făcută din lapte.  

Jumătate nu știe că salata verde și ceapa sunt plante, iar castraveții murați se fac din cei verzi. La fel de surprinzător, „cartofii prăjiți "  sunt cele consumate „legume" de către americani. Unii dintre ei, inclusiv copii, nu știu că cum arată cartofii în starea lor naturală, au văzut doar prăjiți.

Ignoranța americanilor este binecunoscută în toate domeniile. 50% dintre americanii cu vârsta între 18 și 24 de ani nu se pot identifica. 30% dintre locuitorii din Texas cred că oamenii și dinozaurii au co-existat. 24% dintre americani nu știu că Pământul se învârte în jurul Soarelui și nici că SUA și-a declarat independența față de Marea Britanie.