ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu scandalul RussiaGate în continuă derulare în America, președintele Donald Trump este gata să anunțe, vineri, în Florida o politică mai dură față de Cuba, după apropierea istorică dintre cele două state făcută de Barack Obama.
 
Donald Trump se va afla vineri în Florida, la Miami, de unde va anunța schimbări ale politicii americane vizavi de Cuba, care ar putea, printre altele, să afecteze condițiile privind relațiile comerciale și călătoriile insulare ale americanilor. Așa au declarat surse anonime din guvern, citate de Reuters.

Într-o scrisoare trimisă lui Trump săptămâna trecută, șapte politicieni republicani au avertizat că anularea politicilor lui Obama ar „stimula” Cuba să devină din nou dependentă de țări precum Rusia și China. În plus, scrie Reuters, înalți oficiali din cadrul Consiliului de Securitate Națională s-au întâlnit vineri pentru a începe finalizarea unei liste de recomandări, afirmă sursele.

Schimbarea politicii de către administrația Trump ar putea duce la ruperea relațiilor diplomatice restabilite în urmă cu doi ani, după mai bine de cinci decenii de ostilitate, apreciază unii oficiali americani.

Chiar dacă, după anunțul decesului lui Fidel Castro, liderii republicani l-au criticat vehement pe „tiranul” de la Havana, niciunul nu a amenințat în mod clar cu încetarea procesului de apropiere, considerată una din realizările majore ale fostei administrații democrate.

Anturajul lui Donald Trump a avertizat totuși că președintele Obama le-a făcut prea multe concesii castriștilor, mai ales prin relaxarea embargoului economic american în vigoare din 1962, fără contrapartide din partea Havanei în materie de drepturi ale omului, democrație și economie de piață.
Președinții  Barack Obama și Raul Castro au anunțat, la 17 decembrie, decizia istorică de restabilire a relațiilor diplomatice dintre țările lor, întrerupte de peste 50 de ani.