ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scene de gherilă urbană vineri dimineață, la Atena. Poliția elenă a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestația agricultorilor care au luat cu asalt ministerul de resort, intr-un protest față de măsurile de austeritate gândite la Bruxelles și aplicate de noul guvern Tsipras.

Aproximativ 800 de fermieri au luat cu asalt Ministerul Agriculturii din Atena, în semn de protest față de măsurile de austeritate privind pensiile. Oamenii au aruncat cu pietre în Minister, iar poliția a intervenit împotriva lor cu gaze lacrimogene, informează Reuters.

Cei aproximativ 800 de fermieri, majoritatea din Creta, care au venit la Atena să protesteze în fața ministerului Agriculturii, au atacat forțele de ordine care asigurau paza la intrarea în minister. Protestatarii au aruncat cu pietre, spărgând geamurile instituției. Poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea.

Guvernul anterior al premierului Tsipras planificase creșterea contribuțiilor și a taxelor pentru pensionari, pentru a face față deficitului bugetar al Greciei. Fermierii au ieșit acum la proteste pentru că nu sunt mulțumiți de noile măsuri de austeritate.

O nouă manifestație de protest urmează să se desfășoare, la Atena, la sfârșitul zilei de vineri.

Guvernul Greciei urmărește să asigure a treia tranșă a ajutorului financiar internațional acceptând noi măsuri de austeritate cerute de creditorii internaționali ai Greciei. Tăierea pensiilor este cea de-a 11-a de când a fost impusă în 2010.