ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 27 ianuarie 2017, la Washington, DC și în multe localități din SUA a avut loc Marșul pentru viață (March for Life), cea mai amplă manifestație pentru drepturile omului din SUA, care în ultimul deceniu a devenit o mișcare ce s-a extins la nivel global.

Câteva sute de mii de oameni au particpat la acest marș.

Pentru prima dată în istorie, Marșul pentru viață de la Washington a beneficiat de sprijinul declarat al președintelui SUA și de prezența ca vorbitori la eveniment a unor înalți oficiali din Administrația SUA: Vicepreședintele SUA și soția sa, Mike și Karen Pence, și Kellyanne Conway, consilier-șef la Casa Alba și fostă șefă de campanie a lui Trump.
 
"Datorită vouă și a miilor de persoane care sunt alături de noi în marșuri precum acesta pe tot curprinsul țării, viața câștigă din nou în America", le-a spus Pence participanților la eveniment. "Am ajuns într-un moment istoric în cauza pentru viață și trebuie să o îl abordăm cu compasiune pentru fiecare american. Această mișcare să fie cunoscută pentru dragostea, nu furie, pentru compasiune, nu confruntare", a mai adăugat vicepreședinte SUA.

"De aceea, această administrație va lucra cu Congresul pentru a pune capăt finanțării din banii contribuabililor a avortului și a furnizorilor de avort, și vom dedica aceste resurse pentru serviciile de asistență medicală pentru femeile din toată America. Viața învinge prin generozitatea milioanelor de familii adoptive care-și deschid inimile și casele lor pentru copiii în nevoie. Viața învinge prin compasiunea îngrijitorilor și voluntarilor din centrele de criză pe perioada sarcinii și a organizațiilor religioase care slujesc femeilor din toate orașele țarii", a mai spus Pence.
 
În timpul campaniei electorale pentru Donald Trump, Mike Pence le-a promis activiștilor pro life că va opri finanțarea Planned Parenthood, principala asociație beneficiară a acestor fonduri pentru avort. Încă din prima săptămână la Casa Albă, președintele Donald Trump a sistat finanțarea avorturilor și a lobby-ului pro-avort, efectuate în afara țării, reinstituind interdicția ridicată de Barack Obama în 2009. Ordinul executiv al președintelui ține seama de faptul că foarte multe organizații care lucrează în domeniul sănătății reproductive au devenit cei mai mari activiști ai avortului la cerere.
 
Primul Marș pentru viață din istoria SUA a avut loc imediat după ce Curtea Supremă a SUA a dat decizia care a liberalizat avortul în toate statele americane și în toate cele 9 luni de sarcină. Între timp, mișcarea a crescut organic, în ciuda boicotului marilor trusturi care dețin medii de informare în masă.
 
Pe 25 martie va avea loc și Marșul pentru viață România și Republica Moldova – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”, care promovează sprijinirea mamelor și copiilor.