ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 180.000 de persoane au participat zilele trecute la parada gay de la Tel Aviv, ajunsă la a-17-a ediție.

La parada gay desfășurată pe străzile orașului din Israel au luat parte și aproximativ 30.000 de străini, veniți special în cadrul așa numitului ”turism homosexual”, scrie presa israeliană, citată de UPI.
 
”Urez astăzi bun venit oaspeților noștri, în cel mai prietenos oraș cu homosexualii”, le-a transmis primarul Tel Aviv-ului, Ron Huldai, prezenți la paradă.  Defilarea miilor de homosexuali pe străzile orașului s-a încheiat cu un concert, pe plajă, susținut de câștigătoarea Eurovision din 2014, Conchita Wurst.
 
Dedicată în acest an transsexualității, parada de la Tel Aviv a devenit deja o tradiție, unde, cu multe zile înainte, străzile și magazinele sunt decorate cu steagul curcubeului, simbol al homosexualilor.
 
Tel Aviv a fost, de altfel, numit drept Best Gay City într-un sondaj realizat de GayCities, în 2011, și s-a clasat pe poziția a doua în topul orașelor cele mai bune pentru a petrece o lună de miere gay, conform  Business Insider, în 2013.