ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Belgia a extins avantajele fiscale acordate navetiștilor care se deplasează la locul de muncă pe orice tip de bicicletă electrică, informează Reuters.

Angajatorii din Belgia au posibilitatea să-și răsplătească angajații care vin la serviciu pe bicicletă recompensându-i financiar pentru fiecare kilometru pe care îl străbat pedalând, în cadrul unui program prin care se promovează ecologismul și un stil de viață mai sănătos, scrie Agerpres.

Navetiștii pot beneficia de 23 de cenți pentru fiecare kilometru pedalat între locuință și serviciu.

Noua modificare legislativă include bicicletele electrice care pot circula cu până la 45 de kilometri pe oră. Până în prezent erau acordate beneficii numai celor care puteau atinge maximum 25 kilometri pe oră.

„Vrem să încurajăm mersul pe bicicletă pentru navetiști, indiferent de tipul de bicicletă utilizat, din motive evidente", a declarat ministrul de finanțe Johan Van Overtveldt într-un comunicat, potrivit sursei citate.

În anul 2015, Belgia a achitat circa 93 de milioane de euro unui număr de peste 400.000 de utilizatori ai acestui program, cifră aproape dublă față de cea înregistrată în anul 2009.