ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe portaluri din SUA, considerate respectabile surse de informații, au lansat o știre bombă, preluată rapid de unele agenții de presă: actorul Bill Muray candidează la președinția SUA. De fapt, a fost vorba de o farsă și de un amănunt care a scăpat din vedere multora.

Actorul Bill Muray și-a anunțat candidatura la prezidențialele din 2015. Așa au titrat rând pe rând site-uri prestigioase precum Abc News.com.co, Fox News.com.hk și Cbs News.com.co. În știrea publicată de ele se preciza că, de la reședința sa din Charleston, din Carolina de Sud, actorul american, în vârstă de 65 de ani, și-a lansat candidatura în cursa prezidențială din această toamnă. 
 
"M-am gândit mult la acest lucru și mi se pare că am luat decizia corectă", ar fi spus actorul din "Ziua cârtiței" în anunțul său. "Nu îmi plac actualii candidați la președinție. Cu excepția lui Bernie Sanders, care pare un tip decent, toți ceilalți sunt niște gunoaie. Cred că poporul american merităă mai mult", ar fi afirmat Murray, acuzându-i de hitlerism pe republicanii Donald Trump și pe Ted Cruz că vrea să declanșeze al Treilea Război Mondial. 

Un element important au scăpat însă din vedere cei care s-au grăbit să preia știrea senzațională:  adresele portalurilor care au dat informația, Abc News.com.co, Fox News.com.hk și Cbs News.com.co., au în coadă, la adresă, "com.co" și "com.hk".
 
Deci nu este vorba de adevăratele Fox News, Abc News și Cbs News, ci de "omoloagele" lor false. De remarcat, de asemenea, că cele trei articole publicate pe cele trei site-uri sunt identice, de la început la sfârșit.