ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


TVP, televiziunea poloneză de stat, a făcut public un document pe care ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, l-ar fi prezentat luni după-amiază la Praga, în fața Grupului de la Vișegrad, din care fac parte Cehia, Slovacia, Polonia și Ungaria.

Documentul, care cuprinde nouă pagini, i-ar fi fost atribuit lui Jean-Marc Ayrault, ministrul francez de Externe și omologului său german, Steinmeier.

Dacă dispozițiile acestui document, făcut public de TVP, ar intra în vigoare, ar fi vorba despre un superstat european, format din actorii cei mai puternici ai Uniunii Europene actuale.

Spicuim din documentul prezentat de TVP:

Statele membre nu ar mai avea efectiv dreptul la propria armată, la propriile servicii speciale, la un cod penal și un regim fiscal distincte sau la propria monedă și la banca națională.

Proiectul prevede, de asemenea, o politică comună de distribuire a refugiațiilor, punerea la punct a unui sistem de vize, o politică externă comună cu celelalte țări și organizații internaționale.  

Documentul prezentat de TVP mai prevede că UE va fi, în viitor, mult mai activă în managementul crizelor, spune memorandumul, propunând introducerea noțiunii de "European Security Compact" - un număr de principii militare, menite să rezolve crizele aflate în curs de desfășurare, inclusiv o forță de intervenție foarte rapidă, desfășurabilă în teatrul de operațiuni, dezvoltând planuri comune militare și investind în prevenirea conflictelor. 

Germania și Franța propun un pact de securitate european, care să înglobeze toate aspectele de securitate și apărare la nivel european, să asigure securitatea cetățenilor UE la toate nivelurile.

Găsiți AICI documentul