ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


E caniculă și în Europa, în toată partea centrală și estică. Ministerul român de Externe a emis avertizări de caniculă pentru Serbia, Bosnia-Herțegovina, Croația, Muntenegru și Ungaria.

Ungaria

Autoritățile din Ungaria au decretat alertă portocalie pentru mai multe regiuni din sud și sud est, de la Pecs la Bekes. Mulți se refugiază în preajma fântânilor arteziene sau trec prin așa-numite porți de apă, unde pulverizarea fină mai alină puțin disconfortul.

Slovacia

Puțin mai la nord, în Slovacia, aceeași situație. Temperaturi de 40 de grade la umbră - la soare arșița e cumplită. Nu multă lume se încumetă pe străzi - fie cei ce n-au încotro, fie cei cărora le place canicula. Iar autoritățile, care amendează scăldatul în fântâni, mai închid ochii la abateri.

Cehia

Și vecinii cehi suferă de caniculă. Temperatură record la Praga: 38 de grade, cea mai călduroasă zi a verii. Meteorologii au emis avertizări și pentru următoarele zile, dar temerarii au înfruntat soarele dogoritor în caiace și bărci pe râul Vltava.

Austria

Mult mai neobișnuite sunt însă asemenea călduri în Austria - unde tocmai s-a înregistrat cea mai călduroasă zi a anului: 37,4 grade la umbră, măsurate în apropiere de Viena. În capitală, proprietarii de trăsuri își răcoresc caii cum pot, dar unii localnici cer ca pe asemenea călduri animalele să fie scutite de taximetrie. Greu și pentru cei care în asemenea condiții lucrează pe autostrăzi sau la infrastructură.

Italia

În Italia, Roma, Genova și Florența se numără printre orașele în alertă de caniculă. Pe panourile instalate de municipialități se pot citi îndemnuri de a nu ieși din casă între orele 11:00 și 18:00, dar lumea trebuie să meargă la serviciu, iar turiștii, la vizitat!

Croația

În Croația, la Otociac, în centrul țării și în vest, canicula a devenit ceva normal. Dar turiștii și localnicii găsesc soluții.

O vacanță poate repede să se transforme într-un coșmar însă. Tocmai pentru că suntem în plin sezon turistic, Ministerul român de Externe a emis avertizări de caniculă pentru Serbia, Bosnia-Herțegovina, Croația, Muntenegru și Ungaria.