ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ankara a refuzat să le permită unor parlamentari germani să viziteze trupele germane staționate la baza aeriană de la Incirlik (sudul Turciei), au afirmat surse care au dorit sa si pastreze anonimatul, pentru DPA.

În replică, guvernul federal german are în vedere să-și retragă militarii de la baza din sudul Turciei, au precizat sursele citate.


Guvernul Angelei Merkel a denunțat luni refuzul Ankarei de a le permite parlamentarilor germani să viziteze baza aeriană de la Incirlik unde sunt desfășurați militari germani și a afirmat că ia în calcul posibilitatea retragerii trupelor, relatează AFP, conform Agerpres.

Anul trecut, Ankara a refuzat inițial accesul unei delegații formate din membri ai Comisiei de apărare a parlamentului german, însă ulterior și-a dat acordul pentru ca delegația să viziteze baza de la Incirlik.

Începând de anul trecut, Germania are circa 250 de militari staționați la Incirlik ca parte a coaliției militare care luptă împotriva Statului Islamic, cei mai mulți dintre ei luând parte la misiuni de sprijin, precum misiuni de recunoaștere și realimentare cu combustibil.