ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Relațiile bilaterale între Germania și Turcia sunt din ce în ce mai tensionate. Berlinul a anunțat vineri că va reexamina toate contractele de livrări de armament pentru Ankara, iar televiziunile de stat, n-tv si N24, au oprit deja difuzarea de reclame de promovare turistică a Turciei.

Aceste decizii vin la doar o zi după ce guvernul condus de cancelarul Angela Merkel a anunțat „reorientarea” relațiilor diplomatice dintre cele două state, scrie AFP.
 
Un purtător de cuvânt al Ministerului Economiei din Germania a precizat că această „reorientare include toate domeniile, inclusiv în materie de exporturi de armament".

De altfel, până la decizia de vineri de reexaminare, Berlinul a mai blocat 11 cereri de export de arme către Turcia, țară aliată NATO, din cauza epurărilor făcute de Ankara după tentativa ratată de lovitură de stat.

Pe lângă oprirea difuzării de spoturi publicitare de promovare a Turciei, Berlinul a emis și mai multe avertizări de călătorie către această țară și a amenințat că va bloca ajutoarele pentru investiții sau exporturi în Turcia