ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jihadiștii ISIS care vor să devină martiri ai lui Allah stau la coadă. Așteaptă și câteva luni, înscriși pe liste de așteptare, ca să se arunce în aer.

Kamil Abu Sultan, un cleric al grupării teroriste, este cel care a făcut dezvăluirea, printr-un un manifest împotriva "nepotismului" din Statul Islamic. El îi acuză pe lideri că dau misiunile sinucigașe pe "pile" prietenilor și rudelor, lăsându-i pe ceceni fără ocazia de a se arunca în aer, relatează Radio Europa Libera.
 
Drept urmare, militanții stau chiar și câteva luni pe listele de așteptare, în Siria, pentru a prinde un atac sinucigaș cu bombă.
 
Abu Sultan a depus o plângere în acest sens, intitulată "Corupție in Dawlah" (Dawlah, prescurtare pentru Statul Islamic), publicată pe site-ul Qonah. Site-ul ar aparține unei grupări din nordul Caucazului, apropiată de Akhmed Chatayev, liderul batalionului Yarmouk Battalion al Statului Islamic. Chatayev.

Paradoxul este că lista de așteptare la atacurile sinucigașe este atât de lungă în Siria, încât unii militanți mor pe câmpul de luptă înainte să apuce să se sinucidă. De aceea, mulți merg în Irak, unde timpul de așteptare este mai scurt.
 
Singura metodă prin care poți obține un atac sinucigaș e pe "blat", se mai plâng jihadiștii. Militanții saudiți favorizează nepotismul și își pun cunoscuții în capul listei, afirmă Sultan, care ameninta cu o plangere la liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, daca lucrurile nu se vor schimba.

Faptul că teroriștii SI sunt plasați pe liste de așteptare a fost confirmat anul trecut și de Kabir Ahmed, un militant britanic. Acesta a povestit pentru BBC că el însuși se află pe o asemenea listă și că încearcă să-și pună numele mai sus.