ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul britanic Theresa May a anunțat marți, într-un discurs mult așteptat, că Londra intenționează să se despartă complet de Uniunea Europeană și că nu are în vedere să opteze pentru „ceva care să lase jumătate pe dinafară și jumătate pe dinăuntru”, scrie The Associated Press.

Șefa Guvernului de la Londra a subliniat că ea vrea să fie o prietenă a UE.

Însă, dacă UE adoptă o poziție punitivă în negocieri, acesta va fi un „act dezastruos de autovătămare”, i-a avertizat May pe Cei 27, ci nu o acțiune a unui prieten.

Însă ea a recunoscut că există îngrijorări în mediul de afaceri și a anunțat că vrea să evite o situație în care reglementările să se schimbă peste noapte și să pună afacerle în fața unui zid.

În ceea ce privește imigrația, șefa Guvernului a insistat că Regatul Unit a fost dintotdeauna o țară tolerantă, care va continua să-i primească pe ”cei mai străluciți și mai buni”.

Cetățenii europeni vor fi „bineveniți” în continuare în Marea Britanie, a declarat marți premierul Theresa May, referindu-se în acest discurs la relațiile dintre Regatul Unit și Uniunea Europeană, exprimându-și speranță că acest tratament va fi reciproc, relatează BBC News.

 Premierul britanic Theresa May a afirmat în discursul susținut marți că vrea să evite schimbările bruște pentru companii, la ieșirea din Uniunea Europeană, fiind pentru efectuarea unor modificări treptate în domeniul imigrației, vămii și al reglementărilor serviciilor financiare, transmite Reuters.

„Nu este în interesul nimănui să aibă loc o schimbare bruscă pentru companii, sau un risc pentru stabilitate, în timp ce schimbăm relațiile existente într-un nou parteneriat cu UE”, a spus May.

 Negocierile cu partenerii din cadrul UE vor fi dificile, însă vor fi convenite „concesii reciproce” și compromisuri, a declarat marți Theresa May, relatează BBC News.

Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord este necesar să fie implicate în acest proces și în planificarea divorțului, iar nicio decizie adoptată de autoritățile descentralizate nu va fi anulată, a spus ea în acest discurs mult așteptat.

 Restul statelor UE nu înțeleg neapărat de ce britanicii au votat așa cum au votat și sunt îngrijorate, acum, față de ceea ce poate însemna Brexitul pentru viitorul Europei, a declarat marți Theresa May, relatează BBC News.

Însă ea spune că Brexitul nu va conduce la o ”destrămare și mai mare” a proiectului european și insistă că ea nu susține acest lucru.

 Ea a declarat că Regatul Unit „nu se va agăța de frânturi din aderare” și nici nu dorește o asociere sau să facă parțial parte din blocul european.

May a anunțat că Londra va forja un „parteneriat nou și egal” cu Europa.

Britanicii au decis în iunie, prin referendum, ca Regatul Unit să părăsească Uniunea Europeană.

În viziunea sa cu privire la Marea Britanie, May a subliniat că vrea ca țara ei să iasă „mai puternică, mai dreaptă, mai unită și mai orientată către exterior decât înainte”.

Ea a anunțat, de asemenea, că Parlamentul britanic va putea să se exprime prin vot asupra acordului final cu privire la Brexit.