ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul regimului separatist de la Tiraspol acuză Ucraina că a mobilizat aproximativ 7.000 de militari la frontiera cu Transnistria, pe fondul tensiunilor dintre Kiev și Moscova.
 
Evgheni Şevciuk, liderul regimului separatist de la Tiraspol afirmă că ”au fost construite puncte de atac de-a lungul frontierei” între 5.000 şi 7.000 de militari ucraineni fiind staţionaţi în apropierea frontierei Transnistriei.

Şevciuk a ordonat miercuri mobilizarea bărbaţilor cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani în contextul temerilor privind izbucnirea unor confruntări armate în Transnistria. Decretul de mobilizare a rezerviştilor a intrat în vigoare imediat şi va fi valabil până la sfârşitul anului 2015.
 
În regiunea separatistă Transnistria este staţionat un contingent rus de menţinere a păcii format din peste 1.000 de militari.