ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traficul feroviar este întrerupt la Gara de Nord din Paris, după explozia unui transformator electric. Anunțul a fost făcut de oficialii Căilor Ferate, care au precizat că este vorba de un act de sabotaj.

Mai exact, cineva a tăiat mai multe cabluri pentru a le fura, iar în momentul în care inginerii au încercat să refacă alimentarea cu electricitate, transformatorul a explodat. Printre garniturile care nu pot părăsi Gara de Nord sunt trenurile Eurostar, care fac legătura între Franța și Anglia, precum și cursele Thalys către Olanda, Belgia și Germania.

Un purtător de cuvânt al Societății Naționale a Căilor Ferate din Franța i-a invitat pe cei care intenționau să călătorească pe rutele internaționale și cu TGV - trenul de mare viteză - să-și reprogrameze deplasările, potrivit digi24.ro.

Sunt afectate de întreruperea traficului și două dintre liniile RER - metroul ușor, care face legătura dintre capitala franceză și suburbiile sale. Se speră că circulația acestora va fi reluată în această seară.