ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul trezoreriei americane, Jacob Lew, a discutat cu premierul grec Alexis Tsipras, cerându-i să accepte condițiile Troicii (Banca Centrală Europeană, FMI și UE), pentru a reintra pe un drum al revenirii economice în cadrul Zonei Euro

"'Lew a notat importanța discuțiilor între toate părțile implicate pentru a găsi o soluție, respectiv un angajament pentru reformă și o discuție pentru scutirea de datorii a Greciei. Secretarul Lew a subliniat necesitatea ca Grecia să facă pașii necesari în menținerea stabilității financiare până în ziua referendumului din 5 iulie, inclusiv prin discuțiile apropiate cu partenerii săi internaționali"', arată o declarație a Trezoreriei SUA.

Actualul program de ajutor al Greciei expiră marți. Tot marți, Grecia trebuie să plătească 1,7 miliarde de dolari către FMI. Dacă nu vor ajunge la o înțelegere, Grecia va putea declara default-ul și va părăsi zona euro.

Luni, băncile și bursa din Grecia au fost închise. Duminică, 5 iulie, Grecia a convocat un referendum pentru a vedea dacă acceptă sau nu condițiile dorite de Troică pentru continuarea memorandumului.