ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Pe lângă McCain, președintele Poroșenko i-a mai numit consilieri pe fostul ministru suedez Carl Bildt, dar și pe fostul președinte georgian Mihail Saakașvili.

"Aceste persoane au o mare experiență în ceea ce privește punerea în aplicare a reformelor", a declarat Dmitro Cimkiv, adjunctul șefului administrației prezidențiale, adăugând că prima reuniune va avea loc în curând.

Cei trei străini au făcut mai multe declarații antirusești de-a lungul timpului, fostul președinte georgian declanșând chiar un conflict militar cu Rusia, în timp ce era în funcție.

Senatorul american John McCain a fost un susținător violent al înărmării Ucrainei, afirmând că îi este rușine de SUA dacă nu o face.

"Este un capitol rușinos. Îmi e rușine cu țara mea. Îmi e rușine cu președintele meu. Și îmi este rușine cu mine", a spus republicanul pentru CBS.

În vârstă de 78 de ani,  McCain l-a acuzat pe Putin că vrea să atace Republica Moldova.

„Dacă Vladimir Putin va crede că poate scăpa uşor după criza din Ucraina, fără a plăti niciun preţ, va încerca să atace oraşul Odesa din Republica Moldova. Rusia are 1.400 de militari, un aşa-numit contingent de pace, în Transnistria", a declarat senatorul republican John McCain într-un interviu acordat postului ucrainean TSN.
 
Întrebat dacă SUA ar trebui să le trimită ceva iranienilor, senatorul a început să cânte „Bomb, bomb, bomb, bomb Iran", schimbând versurile unei melodii de Beach Boys. 

Și suedezul Carl Bildt a avut o poziție tranșantă împotriva Rusiei, susținând că trebuie Putin încearcă să rescrie granițele Europei cu sânge.