ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american ales Donald Trump a respins, luni seară, într-un mesaj publicat pe Twitter, afirmația lui Barack Obama, care este convins că ar fi obținut un nou mandat, dacă ar fi avut dreptul să candideze.

„În nici un caz”, a scris Donald Trump, invocând faptul că firmele americane preferă să mute locurile de muncă în străinătate, eșecurile din lupta împotriva Statului Islamic, dar și legea Obamacare privind asigurările medicale, potrivit News.ro.

Președintele Barack Obama, care urmează să plece pe 20 ianuarie de la Casa Albă, s-a declarat „sigur” că ar fi obținut al treilea mandat, dacă i-ar fi permis Constituția să candideze din nou.

Într-un interviu pentru podcastul "The Axe Files", moderat de fostul său consilier apropiat David Axelrod și produs de CNN și Universitatea din Chicago, Obama a respins critici potrivit cărora viziunea sa a Statelor Unite a fost doar un vis.

„Am încredere în această viziune, pentru că sunt sigur că dacă aș fi candidat și aș fi explicat-o eu cred că aș fi mobilizat o majoritatea a americanilor care să i se alăture. După alegerea și victoria lui Trump, mulți oameni au sugerat că, într-un fel, ea este doar un vis. (...) Însă cultura s-a schimbat, majoritatea aderă  la ideea unei Americi unice, care este tolerantă și diversă și deschisă - și plină de energie și dinamism”, a spus el.


Donald Trump a strâns peste 270 de Mari Electori și a câștigat președinția SUA. Cu toate acestea, rivala sa democrată Hillary Clinton a câștigat votul popular, cu 48,2% din sufragii, față de 46,1% Trump.