ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În campania electorală Donald Trump a făcut câteva promisiuni importante pe temele avortului, căsătoriei și libertății de conștiință.

Trump a promis că va numi la Curtea Supremă judecători care să fie pro-viață. În prezent, în urma decesului lui Antonin Scalia, în februarie 2016, este un loc liber de judecător la curtea Supremă, potrivit Știri pentru Viață.

Când a fost întrebat la ultima dezbatere prezidențială dacă dorește să fie rejudecat de către Curtea Supremă verdictul din decizia Roe v. Wade din 22 ianuarie 1973, prin care a fost legalizat avortul la cerere la nivel federal, Trump a răspuns că aceasta se va întâmpla „automat” pentru că va numi judecători pro-viață. Practic anularea deciziei din 1973 nu interzice avortul, ci lasă fiecare stat să își decidă legislația în privința avortului.

Trump a promis că va sista finanțarea Planned Parenthood
După ce a fost făcută publică o investigație video amplă în 2015 despre implicarea a Planned Parenthood în vânzarea ilegală a organelor de copii avortați, Trump a promis în mai multe ocazii că, dacă va fi ales, va sista finanțarea lanțului gigantic de clini de avort.

În 14 septembrie 2015, a declarat într-un interviu la emisiunea „O’Reilly Factor” :

Am văzut video-urile. Cred că este dezgustător și răspunsul este că voi vota [pentru sistarea finanțării].

În 18 octombrie 2015, în interviu pentru Fox News Sunday, a declarat: „Planned PArenthood trebuie în mod absolut definanțat. Mă refer la faptul că dacă te uiți și vezi ce se întâmplă acolo – este teribil”.

Trump a promis creștinilor că pot să „aibă încredere” în el că va apăra „căsătoria tradițională”
În 2015, prin decizia în cazul Obergefell vs. Hodges, Curtea Supremă a anulat la nivel federal legislațiile statelor în privința căsătoriei homosexuale, impunând acceptarea ei indiferent de cosntituția și legile statelor.

Când a fost întrebat pe 2 februarie 2016 într-un interviu la CBN despre faptul că a fost numit „cel mai pro-homosexualitate candidat republican”, Trump a replicat: „Cred că pot să aibă încredere în mine [creștinii]. Ei pot să aibă încredere în mine legat de căsătoria tradițională. Sunt foarte mult în favoarea ideii ca decizia să meargă la state și să lăsăm statele să decidă. [Decizia Curții Supreme] a fost o decizie șocantă pentru dumneavoastră și pentru mine și pentru mulți alți oameni”.

Trump a promis respectarea libertății religioase
În Statele Unite există un șir foarte lung de cazuri în care creștini practicând diferite meserii, precum brutari, fotografii la nunți, florari, profesori, consilieri, cadre medicale, personalități media, sportivi, hotelieri, primari, tipografi, politicieni, părinți adoptivi, pompieri, magistrați, polițiști au fost amendați și/sau și-au pierdut serviciul pentru că au refuzat să facă un compromis al credinței lor atunci când au fost provocați de adepți ai ideologiei homosexuale.

Într-un discurs din 9 septembrie 2016 la Value Voters Summit, Trump a promis că va „proteja și apăra” libertatea religioasă.

„Deci spun foarte clar: [Într-o] administrație Trump, moștenirea noastră creștină va fi prețuită, protejată, apărată, așa cum nu ați mai văzut până acum. Credeți-mă. Eu cred asta. Si dumneavoastră credeți asta. Și știți asta. Dumneavoastră știți asta. Aceasta include și libertatea religioasă – țineți minte, țineți minte.”

Trump a promis abrogarea amendamentului Johnson
Amendamentul Johnson din 1954 le interzice asociațiilor și cultelor care beneficiază de reduceri/scutiri ale impozitelor să se implice în „activități politice”.

În 9 septembrie 2016, în discursul de la Value Voters Summit, Trump a declarat: „Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să le dăm bisericile noastre vocea înapoi. Le-a fost luată. Acest amendament Johnson a oprit pastori și celelalte persoane de acest fel să își expună opinia de la amvoanele lor. În cazul în care doresc să vorbească despre creștinism, dacă vor să predice, dacă vor să vorbească despre politică, ei nu pot să facă acest lucru. În cazul în care doresc să o facă, ei riscă enorm să piardă statutul de scutire de taxe. Toți liderii religioși ar trebui să fie liberi să își exprime gândurile și sentimentele cu privire la problemele religioase. Și voi abroga amendamentul Johnson ales dacă voi fi ales președintele dumneavoastră, vă promit. Este foarte important.”

Trump a promis abrogarea Obamacare
Reforma în sănătate cunoscută sub numele de Obamacare, după Președintele Obama care a inițiat-o, forțează angajatorii, inclusiv instituții de învățământ și spitale ale cultelor, să acopere cheltuieli pentru contracepția avortivă. Chiar și comunități monahale au fost forțate să ofere contraceptive și avortive personalului angajat, nerespectându-se libertatea conștiinței și libertatea religioasă.