ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump a dat duminică asigurări că sancțiunile impuse Rusiei nu vor fi relaxate atât timp cât situațiile din Ucraina și Siria nu vor fi rezolvate, relatează AFP.

„Nu se va face nimic până când problemele ucraineană și siriană nu vor fi rezolvate„, a scris liderul de la Casa Albă pe Twitter, la întoarcerea dintr-o vizită de patru zile în Europa, în cursul căreia s-a întâlnit pentru prima dată, sâmbătă, la reuniunea G20 de la Hamburg, cu omologul său rus Vladimir Putin.  „Sancțiunile nu au fost abordate” în timpul acestei discuții, a precizat el.

Senatorii americani au aprobat luna trecută o nouă de de sancțiuni împotriva Rusiei pentru presupusa implicare în alegerile din 2016, inclusiv vizând unele proiecte energetice ruse. Decizia Statelor Unite nu a fost coordonată cu aliații din Uniunea Europeană. 

În mesajele postate pe rețeaua de socializare, Trump a subliniat și efectele pozitive ale acordului de încetare a focului din Siria.

”Am negociat un acord de încetare a focului în unele părți din Siria care va salva foarte multe vieți. Acum este timpul să mergem mai departe și să lucrăm constructiv cu Rusia”, a scris Trump pe Twitter.