ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a comentat admirativ modul în care Vladimir Putin a jucat în „criza ucraineană” și l-a criticat pe Joe Biden pentru lipsa de reacție.

Invitat în cadrul unei emisiuni radio, animate de conservatorii Buck Sexton și Clay Travis, marți seara, fostul președinte american a numit acțiunile lui Putin „geniale”, „sofisticate” și „ingenioase”.

Trump a povestit cum în ajun, luni seara, a privit discursul lui Vladimir Putin despre recunoașterea auto-proclamatelor republici Lugansk și Donețk.

„Am exclamat: E genial! Putin declară independența unei mari părți a Ucrainei. Oo! E grozav! Deci Putin afirmă acum că o mare parte din Ucraina este independentă. Ce isteț! Acum o să se ducă acolo ca apărător al păcii.... Este un tip foarte inteligent, în cunosc foarte bine.”

Și Trump a adăugat:

„Cu mine nu s-ar fi petrecut toate astea. Dacă aș fi fost eu în funcție, toate acestea ar fi fost de neimaginat... Dar știți care a fost reacția lui Biden? Ei bine, nu a avut nici o reacție!”

Fostul lider american i-a reproșat succesorului său, Joe Biden, că a eșuat în negocierile sale cu Rusia.

„Habar n-are ce face!”

Întrebată marți seara în legătură cu afirmațiile lui Donald Trump, purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Jen Psaki, a răspuns:

„În principiu, nu acceptăm sfaturi de la cineva care îi aduce elogii lui Putin și strategiei sale militare.”