ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coaliția anti-Trump în Europa face un nou pas în obstrucționarea politicii liderului american. Rând pe rând, măsurile și deciziile anunțate de președintele SUA după învestire irită liderii Europei.
 

În prima zi de lucru la Casa Albă, noul președinte al SUA, Donald Trump a semnat un memorandum prin care anulează orice formă de finanțare din banii guvernului american a ONG-urilor și programelor care promovează avortul și sterilizarea forțată. Pură coincidență sau moment istoric? Revocarea prin memorandum a acestui act a avut loc în aceeași dată de 23 ianuarie, doar că la 8 ani distanță de la semnarea acestei legi de către Barack Obama. 
 
Măsura luată de Trump nu este una excepțională. Decizia a fost luata de Ronald Reagan, în 1984, ordinul fiind mai apoi revocat de președinții democrați. Numai că, spre deosebire de anii trecuți, de data asta, ordinul semnat de Trump a provocat furia americanilor care susțin avorturile, depășind chiar granițele SUA. Așa s-a ajuns ca opt țări, dintre care șase din Europa, să anunțe că vor finanța avorturile în lume pentru a umple pușculițele ONG-urilor lăsate cu buza umflată de Trump.
 
Olanda, Suedia, Danemarca, Belgia, Luxemburg, Finlanda, Canada și Insulele Capului Verde au anunțat că vor constitui un fond de 600 de milioane de dolari pentru viitorii patru ani.

După cum a anunțat la începutul acestei luni vicepremierul Suediei, la 2 martie va avea loc o conferință în care se va anunța declanșarea campaniei de strângere de fonduri pentru ONG-urile care nu își mai pot desfășura activitatea în SUA din cauza tăierii finanțării.