ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!




Războiul comercial dintre SUA și Germania se acutizează.  După ce, la începutul anului președintele american anunța că va impune o taxă vamală de 235% vehiculelor importate în Statele Unite, Donald Trump revine cu noi amenințări. Liderul de la Casa Albă a criticat Germania și vânzările sale de mașini către SUA în cursul unei întâlniri pe care a avut-o joi cu liderii Uniunii Europene, susține săptămânalul Der Spiegel.

„Germanii sunt răi, foarte răi”, a spus Trump, potrivit publicației menționate, în cadrul întâlnirii sale cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu alți responsabili ai UE la Bruxelles. „Priviți milioanele de mașini pe care le vând în SUA. Oribil. Vom opri asta”, a spus el, conform „participanților la întâlnire”, relatează Der Spiegel.

Juncker a intervenit, potrivit aceleiași surse, pentru a apăra ferm Germania, asigurând că toți profită de relațiile de liber-schimb.
 
La începutul acestui an, noul președinte al SUA a provocat replica dură a unui oficial german după ce afirmase că va impune o taxă vamală de 235% vehiculelor importate în Statele Unite.  „Când mergi pe Fifth Avenue, toată lumea are parcat în fața casei un Mercedes-Benz. Câte Chevrolet-uri vedeți în Germania? Nu prea multe, poate niciunul. Este o stradă cu sens unic”, spunea Trump într-un interviu acordat publicatiei londoneze The Times si revistei germane Bild.
 
Ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel, afirma la acel moment că Statele Unite ar trebui să construiască mașini mai atractive, nu să penalizeze concurența. „Industria auto americană devine mai slabă, mai costisitoare. Dacă americanii aleg să cumpere modele germane, așa cum sugerează Trump, atunci acesta este motivul pentru care Statele Unite trebuie să construiască mașini mai bune”, i-a  replicat Gabriel.