ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regele saudit Salman bin Abdulaziz l-a decorat sâmbătă, la Riad, pe președintele american Donald Trump cu cea mai înaltă distincție care poate fi acordată unui civil în Arabia Saudită pentru eforturile liderului american de a consolida relațiile bilaterale și de a răspândi pacea și stabilitatea în întreaga lume, a anunțat curtea regală saudită, relatează DPA și Reuters.

Donald Trump a primit Medalia de aur Regele Abdulaziz "în semn de apreciere a legăturilor istorice strânse între Arabia Saudită și Statele Unite ale Americii", a precizat sursa citată, anunță Agerpres.

Regele Salman bin Abdulaziz a declarat sâmbătă că vizita președintelui american Donald Trumpul în Arabia Saudită va întări cooperarea între cele două țări și va contribui la consolidarea securității globale, relatează Reuters. 

„Cele două țări au semnat o serie de acorduri (...). Valoarea investițiilor depășește 380 de miliarde de dolari", a declarat Adel al-Jubeir în cursul unei conferințe de presă, organizată în comun cu omologul său american, Rex Tillerson.

Agenția oficială saudită SPA a informat că este vorba despre 34 de acorduri în diverse domenii, ca apărarea, petrolul și transportul aerian, însă fără să precizeze valoarea lor totală.

Mai devreme în cursul zilei, un responsabil de la Casa Albă s-a referit la contracte de vânzare de armament către Arabia Saudită în valoare de 110 miliarde de dolari.