ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump, președintele SUA, l-a lăudat pe omologul său filipinez, Rodrigo Duterte, în timpul conversației din aprilie, și i-ar fi dezvăluit că Pentagonul a trimis două submarine nucleare în largul Peninsulei Coreea.

„Aș vrea să vă felicit întrucât am auzit că faceți o treabă incredibilă în problema drogurilor. Multe țări au această problemă, o avem și noi, dar dumneavoastră faceți o treabă extraordinară și am vrut să vă sun să vă spun acest lucru", i-ar fi transmis Donald Trump lui Rodrigo Duterte în cursul conversației telefonice din 29 aprilie, potrivit unei stenograme obținute de The Washington Post și The New York Times.

Referindu-se la criza nord-coreeană, Donald Trump i-ar fi spus liderului filipinez: „Avem capacități militare importante în regiune. Avem două submarine - cele mai bune din lume -, avem două submarine nucleare, nu că am vrea să le folosim".

„Nu putem lăsa un nebun cu arme nucleare să facă ce vrea. Avem capabilități militare importante, mai mari decât ale lui, de 20 de ori mai mari, dar nu vrem să le utilizăm", a adăugat Donald Trump, referindu-se la liderul nord-coreean, Kim Jong-Un.

Stenograma conversației dintre Donald Trump și Rodrigo Duterte ar fi fost obținută de publicațiile The Washington Post și The New York Times de la Oficiul guvernamental filipinez pentru Afaceri Americane.