ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înaintea celebrei Gale a Oscarurilor, președintele american Donald Trump instituie „Fake News Award”, „premiind” principalele surse de informare care au „excelat” în privința știrilor false. În clasamentul Premiilor „Fake News” atribuite de liderul american, pe primul loc figurează The New York Times, urmat de ABC News, iar locul trei a revenit jurnaliștilor de la CNN. 

CNN a primit însă cele mai multe „nominalizări”, pentru difuzarea, în total, a patru știri mincinoase despre liderul american, scrie site-ul Breitbart.com.

Trump a publicat pe Twitter un link către site-ul gop.com, controlat de Republican National Committee.  
 
„2017 a fost un an plin de știri nedrepte și false, conform unor studii care au arătat că peste 90% din știrile privind mediatizarea activității președintelui a fost negative”, se spune în raportul publicat pe site-ul gop.com.

Premiul întâi a fost atribuit editorialistului de la The New York Times, Paul Krugman, laureat al premiului Nobel pentru Economie în 2008, care a susținut încă din ziua când Trump a câștigat alegerile că „economia nu-și va reveni niciodată”.

Pe poziția a doua s-a clasat jurnalistul Brian Ross de la ABC News, care a prezentat un raport fals despre piețele financiare în scădere bruscă. 

CNN obține locul trei, după ce a anunțat, în mod eronat, că Donald Trump, când era candidat pentru Casa Albă, și fiul său, Donald J. Trump, au avut acces la documentele WikiLeaks. 

Revista Time, care a transmis în mod greșit că președintele Trump a cerut scoaterea unui bust a lui Martin Luther King, Jr. din Biroul Oval, a ieșit pe poziția a patra.

Umează Washington Post, pe cinci, care a difuzat imagini de la un miting electoral al actualului președinte din Pensacola, Florida, reporterul afirmând că arena era goală, însă imaginile au fost înregistrate cu mult înainte de sosirea susținătorilor lui Trump. 

CNN revine cu un videoclip editat în care președintele Trump aruncă fără să-i pese o cutie de mâncare într-un acvariu cu pești în timpul întâlnirii cu prim-ministrul japonez. În realitate, Shinzo Abe a fost cel care a aruncat primul grăunțele în aceeași manieră. 

Tot CNN a relatat că Anthony Scaramucci, fostul director de comunicare de la Casa Albă, s-a întâlnit cu un oficial rus, dar a retras știrea invocând „neconcordanțe semnificative”. 

Pe poziția a opta, apare Newsweek, care susținea în mod fals că prima doamnă a Poloniei, Agata Kornhauser-Duda, nu i-ar fi strâns mâna lui Donald Trump. 

O altă nominalizare vine tot de la CNN, în care se vorbea de faptul că fostul director al FBI, James Comey, i-ar fi spus președintelui SUA că nu este anchetat în legătură implicarea Rusiei în campania electorală. 

The New York Times, pe locul 10, a titrat pe prima pagină că administrația Trump a ascuns un raport legat de schimbările climatice. 

„Russia Collusion!” (complotul rusesc) este poate știrea falsă cu cel mai mare impact asupra poporului american, scrie gop.com, site-ul Republican National Committee.