ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump l-a sunat sâmbătă pe omologul său rus, Vladimir Putin, pentru prima dată de la învestirea sa la Casa Albă. 

Convorbirea a durat aproximativ 50 de minute, informează The Telegraph. Conform RT,  Trump și Putin au decis să își coordonezele acțiunile pentru a lupta și a învinge rețeaua teroristă  Statul Islamic și alte organizații teroriste din Siria. De asemenea, au fost discutate aspectele majore ale crizei din Ucraina, a anunțat Kremlinul.

Tot la telefon, cei doi lideri au mai decis să mențină constant contactele personale și și-au instruit administrațiile să lucreze pentru stabilirea unei întâlniri.

Printre subiectele discutate s-au aflat și programul nuclear iranian, conflictul palestiniano-israleian și situația din peninsula coreeană.

Într-o conferință de presă ținută alături de Theresa May,  Trump a dat de înțeles vineri că decizia finală privind sancțiunile aplicate Rusiei nu a fost încă luată.