ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mulți i-au cântat lui Trump prohodul ca om politic. Ascensiunea unor lideri tineri și charismatici părea să fie fatală visurilor de „come back” ale fostului președinte.

Cu foarte puțin timp în urmă, când favoritul lui Trump, Kevin McCarthy, se chinuia să câștige șefia Camerei Reprezentanților, destui analiști au afirmat că al 45-lea președinte nu mai are nici o șansă să revină la Casa Albă.

Mai ales că, în spatele lui Trump băteau din copite doi mânji: Ron DeSantis și Nikky Haley.

Primul transformase Florida într-o citadelă conservatoare, combătând dictatura sanitară și derapajele progresiste.

A doua, fostă ambasadoare a SUA la ONU în timpul lui Trump, a avut o importantă contribuție la afirmarea politicii America First.

Însă cei doi par să nu aibă nici o șansă în fața Bătrânului.

Un sondaj realizat recent de Emerson College îl arată pe Trump cu 55% din voturi la alegerile primare din 2024, din cadrul Partidului Republican.

Același procent îl obținea Trump și în ianuarie, semn că situația este deocamdată stabilă pentru el.

Al doilea clasat în sondaj este Ron DeSantis, cu 25% din voturi. O diferență uriașă, de 30 de procente! Și o scădere cu 4% față de luna trecută, când avea o cotă de 29%.

Pe locul trei se clasează fostul vicepreședinte Mike Pence, cu 8%, iar pe patru Nikki Haley cu 5%. Adică la 50 de procente de Trump!

Atât Pence cât și Haley au crescut cu 2% față de luna precedentă.

Nici DeSantis, nici Pence nu și-au anunțat încă oficial candidatura.