ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele guvernamentale siriene, ajutate de aviația rusă, și-au intensificat în ultimele zile ofensiva împotriva provinciei Alep.

Un filmuleț postat pe Youtube îi prezintă pe locuitorii orașului  Zahra, din provincia Alep, ieșind pe străzi pentru a celebra eliberarea de sub ocupația insurgenților.

Armata siriană și aliații săi, printre care se numără și mișcarea libaneză șiită Hezbollah, au înregistrat în ultimele zile progrese semnificative împotriva insurgenților în provincia nordica Alep.
 
Fosta capitală economică a Siriei, Alep este scena unor lupte violente din 2012 și este divizată între cartierele vestice, aflate sub controlul guvernului, și cartierele estice, controlate de rebeli. Provincia Alep se află majoritar în mâinile Al-Nousra, ramura siriană a Al-Qaida, și ale aliaților săi islamiști, sau în mâinile grupării jihadiste Statul Islamic.