ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șapte persoane suspectate de legături cu mișcarea clericului musulman Fethullah Gülen, acuzat de organizarea tentativei de lovitură de stat din Turcia, au fost arestați luni în Bulgaria, ascunzându-se la bordul unui camion care se îndrepta spre România, relatează agenția Dogan, citată de Hurriyet.

 Suspecții - trei oficiali din cadrul Poliției turce, un profesor universitar, doi profesori de liceu și un fost jurnalist - au fost capturați de poliția de frontieră bulgară la punctul vamal Kapikule/Kapitan Andreevo, la frontiera Turciei cu Bulgaria.

Indivizii - suspectați de apartenență la mișcarea disidentului turc Fethullah Gulen, aflat în Statele Unite și acuzat de organizarea tentativei de lovitură de stat militară din 15 iulie - se ascundeau într-un camion care urma să ajungă în România. Șoferul vehiculului a fost arestat sub acuzația de trafic de persoane.

Cei șapte cetățeni turci, arestați pe 12 octombrie, au fost predați autorităților turce pe 14 octombrie.

Administrația Recep Tayyip Erdogan a efectuat o amplă campanie de epurare a cadrelor după complotul din 15 iulie, arestând sau destituind din funcții zeci de militari, agenți de poliție, magistrați, profesori și jurnaliști suspectați de implicare în tentativa de lovitură de stat sau de susținerea mișcării clericului Fethullah Gulen. Disidentul turc aflat în Statele Unite a negat orice implicare în complotul militar.

Imagini TERIBILE din timpul loviturii de stat eșuate din Turcia. Români culcați la pământ pe Aeroportul Ataturk