ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Turcia nu îi va permite ambasadorului olandez să se întoarcă la Ankara, până când Olanda nu va îngădui Turciei să organizeze evenimente pentru a susține referendumul din 16 aprilie, a declarat vicepremierul turc, Numan Kurtulmus, citat de France 24.

„S-a decis ca până când lucrurile pe care le-am spus nu sunt îndeplinite, ambasadorului olandez să nu i se permită întoarcerea”, a spus Kurtumulus în urma unei întrevederi la Ankara.

Ambasadorul Kees Cornelis van Rij se află în prezent în afara Turciei.

Ministrul turc al Familiei, Fatma Betul Sayan Kaya, a fost împiedicat sâmbătă să între în Consulat și a fost apoi escortat la granița cu Germania. Aceasta a venit sâmbătă noapte cu mașina la Rotterdam pentru a participa la un miting care avea drept scop promovarea referendumului din luna aprilie prin care se dorește consolidarea puterilor executive ale președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan.

Premierul olandez, Mark Rutte, a spus că a fost nevoit să împiediece accesul a doi miniștri turci pe teritoriul țării sale și să le interzică să participe la mitinguri cu alegătorii turci deoarece Ankara a amenințat cu sancțiuni împotriva Guvernului său. El a spus că a fost șocat să vadă că un ministru turc a încercat să ajungă la un miting de la Rotterdam după ce Guvernul i-a comunicat clar faptul că nu este binevenit.