ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Austria consideră că Turcia nu ar trebui să devină niciodată parte a Uniunii Europene, având în vedere politicile tot mai represive ale Ankarei, potrivit unui document politic al Ministerului de Externe austriac, relatează miercuri AFP, potrivit Agerpres.

„Aderarea Turciei la UE este prin urmare de neconceput'', afirmă MAE austriac într-un document politic întocmit în cadrul pregătirilor pentru preluarea de către Austria a președinției UE în semestrul al doilea al anului 2018. Austria a fost una dintre țările implicate în disputa dintre Turcia și Europa în legătură cu campania în străinătate a unor politicieni turci.

Potrivit documentului, în loc de negocieri de aderare, UE ar trebui să aibă în vedere un acord de cooperare referitoare la comerț, politica externă, justiție și măsuri împotriva terorismului.
 
Ankara a blocat programe de parteneriat ale NATO cu țări terțe din cauza opoziției Austriei față de aderarea Turciei la Uniunea Europeană, a anunțat miercuri Alianța Nord-Atlantică care a cerut Ankarei să 'rezolve rapid' acest diferend cu Viena. Surse de la Viena și Bruxelles au confirmat pentru AFP informații apărute în ziarul german Die Welt, potrivit cărora Ankara blochează programe ale Parteneriatului pentru Pace al NATO, în semn de protest față de opoziția Vienei la aderarea Turciei la Uniunea Europeană. Austria nu este membră NATO, însă participă la aceste programe.

'Ne bazăm pe aliatul nostru, Turcia, și partenerul nostru, Austria, să rezolve rapid disputa bilaterală', a afirmat oficialul NATO.