ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficialitățile turce, în frunte cu președintele Recep Tayyip Erdogan, urmează să inaugureze vineri cel de-al treilea pod peste Bosfor, care va face legătura între partea asiatică și cea europeană a Istanbulului, informează Agerpres.

Denumit după un sultan, Yavuz Selim, noul pod va fi unul dintre cele mai lungi poduri suspendate din lume, și cu siguranță cel mai lat din lume, având o lățime de 59 de metri.

"Acest pod pune Turcia pe primul plan la nivel mondial, fiind cel mai spectaculos pod construit în ultimii ani" a declarat pentru AFP francezul Michel Virlogeux, cel care a conceput podul Yavuz Sultan Selim și care anterior a conceput Viaductul de la Millau (sudul Frantei) și Pont de Normandie (vestul Frantei).

Construit de un joint venture sud-coreean (Hyundai si SK), podul oferă câte patru benzi de circulație rutieră pentru fiecare sens și două linii pentru traficul feroviar. Noua structură va rivaliza cu Turnul Eiffel ca înălțime, având 323 de metri, cu doar unul mai puțin decât simbolul Parisului.

Podul va costa 900 de milioane de dolari, adică aproape 800 de milioane de euro și face parte dintr-un mega proiect de 150 de kilometri care va lega Anatolia de Europa pentru a decongestiona Istanbulul, o metropola cu 18 milioane de locuitori.

În România, americanii de la Bechtel au construit 52 de kilometri de autostradă, nesuspendată, încasând peste 1,2 miliarde de euro. Alți 64 de kilometri sunt parțial lucrați.

Cum se Conduce .... :) Invatati :D

Posted by Pe Barosaneala on Wednesday, March 16, 2016

Inconștiență pe o autostradă din România. Imagini revoltătoare cu un șofer care s-a filmat în timp ce conducea mașina de pe locul din dreapta volanului