ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Turciei, Recep Erdogan, spune că Statele Unite nu vor avea nicio scuză pentru a-l extrăda pe clericul Gulen.

Erdogan se va întâlni în Turcia cu vicepreședintele american Joseph Biden, iar în acest sens, liderul turc a precizat că țara sa va obține documentele necesare pentru extrădarea lui Gulen, cel care este considerat responsabil de lovitura destat eșuată din Turcia.

"Le vom spune că liderul organizației teroriste guleniste se află în Statele Unite. Dacă cineva cere extrădarea unui infractor dintr-o țară, nu există nicio scuză să refuzi", a declarat Erdogan, scrie presa turcă, potrivit Mediafax.

În ultimele informații de la Ankara, se pare că, de fapt, lui Gulen nu i se cere extrădarea din cauza puciului ci pentru alte infracțini.

"Putem confirma că Turcia a solicitat extrădarea lui Fethullah Gulen", a declarat Mark Toner, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.