ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Turcia intenționează să transforme o clădire din orașul Urfa (sud-estul a țării), a cărei istorie este legată de Genocidul Armean, într-un centru comercial, anunță presa turcă, citată de panarmenian.net

Deliller Hani (Casa dovezilor), mai târziu redenumită Millet Hani (Hanul Național), a fost un orfelinat, care a servit, pentru o scurtă perioadă de timp, ca un lagăr de concentrare, în timpul Genocidului Armean. Orfelinatul a găzduit mulți copii armeni, Urfa devenind ultima lor oprire în timpul masacrelor din 1915.

Ulterior, clădirea a dată în administrare Ministerul Turismului, care, mai târziu, a transferat-o Departamentului Provincial de Administrare, pentru a servi ca muzeu.

Acum, Guvernul de la Ankara dorește să transforme stabilimentul într-un centru comercial, după ce a refuzat oferta de a construi în locul lui un hotel de cinci stele.