ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul Turciei dă un ultimatum Bruxellesului fixând ca dată limită luna octombrie pentru liberalizarea vizelor de călătorie pentru cetățenii turci. În caz contrar, Ankara va amenința cu denuntarea acordului privind limitarea accesului refugiaților în interiorul UE, potrivit IB Times.

„Nu vreau să vorbesc despre cel mai rău scenariu. Negocierile cu UE continuă, dar a devenit clar că ori vom aplica toate tratatele în acelasi timp, ori le vom suspenda pe toate”, a declarat ministrul de Externe Mevlut Cavusoglu, în cadrul unui interviu.

Din cauza nemulțumirii exprimate de mai multe state cu privire la legislația antiteroristă promulgată recent de Ankara sunt în întârziere discuțiile în interiorul UE privind liberalizarea regimului de vize de călătorie pentru cetățenii turci.

Austria a fost primul stat european care a pus sub semnul întrebării necesitatea acordării unor avantaje politice Turciei. Acest lucru deoarece Ankara pare să bată pasul pe loc în reformarea democratică a sistemului de guvernamant.

Mai mult, și Germania și Franța au contestat modul în care Ankara a decis să reprime mișcarea pucistă din țară și stilul dur de a răspunde amenințărilor teroriste.

Cu toate acestea, Turcia mizează pe controlul pe care îl deține asupra a 3 milioane de refugiați din Siria și Irak, care sunt blocați  să ajungă spre Vestul Europei.