ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Terorismul, criza refugiaților din Siria și tensiunile politice cu Rusia au afectat grav turismul din Turcia, o adevărată industrie cu încasări anuale de peste 30 de miliarde de dolari. Un prim efect al acestei prăbușiri ar fi renunțarea la celebrul All-Inclusive, sistemul practicat cu succes pe litoralul turcesc.

Hotelierii turci susțin că trebuie să renunțe treptat la ofertele all-inclusive, deoarece au ajuns să vândă foarte ieftin, la volume extrem de mari, un sistem care își arată începând cu anul acesta limitele, pe fondul problemelor grave cu care se confruntă turismul din Turcia.

Sistemul all-inclusive este întâlnit în Turcia în mai toate complexurile turistice de pe țărmul Mediteranei și a reprezentat un adevărat magnet pentru vizitatorii de peste hotare. De acum însă, hotelierii privesc cu îngrijorare la cercul vicios creat de acest tip de servicii, anunță Hurriyet Daily News.

„În măsura în care, prin natura sa, acest tip de servicii se dovedește a fi atractiv pentru turiștii care vor să economisească bani, hotelurile se trezesc în imposibilitatea de a crește tarifele, deși costurile cresc de la an la an. La cât de uzual se dovedește a fi acest sistem în Turcia, nivelul veniturilor din sector a avut de suferit în ultimii ani. Ar trebui să reducem numărul hotelurilor cu oferte all-inclusive în mod gradual”, a explicat Basaran Ulusoy, președintele Asociației Agențiilor de Turism din Turcia.

Industria de profil din Turcia se confruntă cu o descreștere dramatică a veniturilor prin prisma reducerii numărului de turiști străini intrați în țară cu 28%, ca urmare a tensiunilor înregistrate între Ankara și Moscova, dar și a riscurilor de securitate, în urma atentatelor care au avut loc în ultimele luni la Ankara, Istanbul și în alte orașe turcești.