ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 23:00 Potrivit schemei de repartizare a refugiaților, României îi revin 1890 de refugiați din cei 50.400 din Grecia. Din alţi 15.600 de extracomunitari aflaţi în Italia, România ar urma să primească 585. Numărul total al refugiaţilor care ar urma să ajungă în România conform deciziei Consiliului JAI din 22 septembrie ar fi de 2.475. României îi revin alţi 2.362 de refugiaţi potrivit deciziei Consiliului JAI din 14 septembrie, privind distribuirea a 40.000 de refugiaţi. 

În total, României ar trebuie să-i revină 4.837.

 

Miniştrii de Interne ai statelor UE au aprobat, în reuniunea de marţi, sistemul propus de Comisia Europeană privind distribuirea a 120.000 de refugiaţi, anunţă preşedinţia luxemburgheză a Consiliului UE, conform Reuters. 


Astfel, Uniunea Europeană  a aprobat marţi cu 'o largă majoritate', cotele obligatorii de refugiaţi, în pofida opoziției mai multor țări din Europa Centrală și de Est, printre care și România.

"Reprezentanţii statelor UE au aprobat marţi, la Bruxelles, cu o largă majoritate, o decizie de relocare a încă 120.000 de refugiaţi", anunţă preşedinţia luxemburgheză a Consiliului Uniunii Europene.

Principalii oponenţi - Cehia, Ungaria, România şi Slovacia - au fost depăşiţi în sistemul cu majoritate calificată după ce Polonia a renunţat la obiecţii, relatează EUObserver.

Finlanda s-a abţinut de la vot.

Dacă aceste cote vor fi puse în aplicare, România ar trebui să primească 6.351 de refugiaţi.