ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nici americanii nu par să se mai lase duși de nas de malversațiunile miliardarului George Soros. Susținători ai președintelui ales al SUA, Donald Trump, au început să organizeze proteste împotriva lui Soros, pe care îl acuză că s-a aflat în spatele revoltelor din SUA, de după victoria lui Trump.
 
După cum scrie site-ul USA Today, americanii care l-au votat pe Trump au decis să denunțe în stradă implicarea financiară a magnatului american, care a sprijinit-o financiar pe Hillary Clinton, în declanșarea manifestațiilor împotriva lui Trump.  Pentru că, așa cum susțin cei care sunt de partea lui Trump, manifestațiile au fost finațate de Open Society Foundations.
 
"În cele din urmă, pare tot mai clar că el (Soros) trimite aceste grupuri ca să creeze haos și dezordine, fără niciun motiv. Și nu văd cum asta poate ajuta la ceva", a scris  Rochelle Winther pe rețelele de socializare.

Și mulți dintre cei care susțin că George Soros ar trebui să fie băgat după gratii au protestat, sâmbătă, la Manhattan, New York și Baltimore, în fața clădirii birourilor Soros Fund Management și Open Society Foundations.

USA Today scrie că, deși George Soros, numit "filantrop" și "donator pentru campania democraților", neagă implicarea sa, prin Open Society Foundations, în recetele mișcări de stradă, nu este exclus ca acesta să le fi sprijinit financiar.
 
Ziarul american noează, de asemenea, că miliardarul american a fost atacat pe Twitter și Instagram, împotriva sa fiind declanșată o campanie prin care se cerea "tăierea tuturor capetelor Hidrei numite Soros".

La baza protestelor anti-Trump se află MoveOn.org, o grupare activistă de stânga, înființată de Fundația pentru o Societate Deschisă a lui George Soros,  a scris pe blogul său Dennis Michael Lynch, directorul companiei de televiziune 360Media, dupa ce in mai multe orase din SUA au izbucnit revoltele impotriva noului presedinte ales.

La scurt timp de la anunțul privind câștigarea alegerilor de către Donald Trump, MoveOn.org a postat următorul mesaj: "Ne vom strânge împreună în orașe din toată țara pentru a ne afirma nouă înșine și unii altora că, în ciuda rezultatului acestor alegeri, nu vom ceda. Indiferent de piedicile pe care le vom întâmpina, ne vom uni unii cu alții și ne vom apăra comunitățile – dincolo de rasă, religie, gen, vârstă, abilități, origine națională, statut imigrațional, orientare sexuală, clasă socială și toate identitățile noastre. Lupta pentru o națiune a libertății și dreptății pentru toți și o economie și democrație în folosul tututor, continuă".