ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele guvernului de la Kiev sunt angajate într-o înfruntare armată cu trupele paramilitare ale grupării naționaliste Pravi Sektor (Sectorul de Dreapta), care au purtat un rol decisiv în îndepărtarea de la putere a președintelui Ianukovici în primăvara lui 2014.

Serviciul ucrainean de Securitate(SBU) i-a îndemnat pe naționaliști să depună armele "pentru a evita o nouă baie de sânge".

Le-a rămas puţin timp" să predea armele înainte ca forţele de securitate să intervină, a declarat Vitali Malikov, adjunctul şefului Securităţii din cadrul SBU.

Un purtător de cuvânt al Pravâi Sektor, Artem Skoropadski, a declarat că liderul mişcării, Dmitro Iaroş, nu le-a ordonat oamenilor săi să depună armele.

AFP informează că sâmbătă s-au înregistrat focuri de armă între ultranaționaliști și bande locale care încercau  să-şi "delimiteze sferele de influenţă" în zonă - o placă turnantă în traficul cu ţigări. 

Pravi Sector este acuzată, atât de guvernul pro-occidental al Kievului cât și de rebelii pro-ruși din estul Ucrainei drept o grupare fascistă.