ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Imagini nedifuzate până acum din momentul capturării fostului lider libian, Muammar Gaddafi, din octombrie 2011 în orașul Sirt, sunt date publicității de BBC. Filmulețul, înregistrat cu un telefon mobil de unul dintre rebelii care l-au capturat pe Gaddafi, îl arată pe liderul libian plin de sânge, plimbat cu o camionetă de insurgenții care țin o armă îndreptată asupra capului său.
 
După uciderea lui Gaddafi, pe internet au circulat mai multe filmulețe care redau ultimele clipe de viață ale liderului libian. Aceste imagini, publicate de BCC, sunt inedite. Și prezintă momentul capturării colonelului libian dintr-un alt unghi.Iar cel care a surprins totul ar fi Ayman Almani, unul dintre rebleii care au luat parte la prinderea lui Gaddafi.
 
Imaginile arată scene cu un puternic impact emoțional. Gaddafi este înconjurat de bărbați înarmați, care urlă de bucurie, urcați pe un camion, cu doar câteva minute înainte de a-i aplica judecata finală. Gaddafi imploră pentru a fi cruțat, dar, după câteva secunde, liderul libian este ucis.