ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un incident bizar a avut loc într-o fabrică Volskwagen din Germania, unde un robot a ucis un muncitor. 

Mașina, care poate fi programată să deruleze diverse operațiuni, l-a ridicat pe muncitor și l-a zdrobit de o placă de metal. Incidentul a avut loc la o fabrică de asamblare a automobilelor situată în Baunatal.

Muncitorul, în vârstă de 22 de ani, făcea parte dintr-o echipă care încerca să instaleze robotul. Oficialii fabricii au precizat că, potrivit primelor informații, de vină ar fi eroarea umană și nu o funcționare defectuoasă a robotului. Procurorii germani au deschis o anchetă.

Ştirea a fost publicată iniţial de Financial Times sub semnătura unei jurnaliste cu numele de Sarah O€™'Connor, nume similar cu al personajului principal feminin care luptă contra roboților în seria €˜Terminator€.
 
Oamenii, animale de companie pentru roboţi?
 
Steve Wozniak, co-fondatorul Apple și cel care de fapt a construit primele calculatoare Apple (I si II) este de părere că oamenii vor ajunge, în curând, animale de companie pe lângă roboți. "Între a ne lăsa fără locuri de muncă si a ne extermina, robotii ne mai pot face favoarea de a ne păstra ca animale de companie", a declarat Steve Wozniak.

Steve Wozniak crede că mașinăriile dotate cu Inteligență Artificială (AI) vor deveni mai inteligente decât oamenii și vor prelua controlul. Și asta se va întâmpla în câțiva ani, prognozează Woz.