ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși Rusia a negat că ar trimite trupe în Siria, pentru a lupta de partea președintelui Bashar al Assad împotriva celor de la ISIS, analistul român, col.(r). Ion Petrescu, afirmă că lucrurile nu stau chiar așa.

Într-o postare de pe blogul său, acesta scrie că Rusia a transportat logistică în Siria și se pregătește să trimită peste 1.000 de militari din forțele speciale în zonă. Aceștia sunt numiți, oficial, "consilieri militari", de către Moscova. Ion Petrescu mai spune că SUA cunosc intențiile Rusiei.

"Cert este, opinia publică fiind doar acum informată, că Rusia a transportat recent… locuinţe temporare pentru sute de oameni şi o staţie portabilă pentru controlul aerian pe un aeroport.

Moscova a notificat deja unor state vecine faptul că zboruri militare vor avea loc în august şi septembrie.

De domeniul certitudinilor ţin şi informaţiile că peste 1000 de militari ruşi sunt destinaţi executării unor misiuni în Siria, iar aeroportul ales pentru finalul podului aerian pornit din Rusia este oraşul Latakia", scrie Ion Petrescu pe blogul său.

Ion Petrescu consideră că rușii și sirienii se pregătesc de o trecere la ofensivă împotriva Statului Islamic.

"Cu 1000 de consilieri militari, a se citi militari din forţele speciale ruse, inteligent dislocaţi la Tartus şi Latakia, ulterior poate fi rapid desfăşurată o forţă oficial siriană, practic condusă de profesioniştii militari ruşi, pentru o ofensivă, greu de oprit, vizând închiderea, momentană, a triunghiului la Deir ez-Zur, marcat cu roşu pe hartă.

În traducere liberă, lovitură devastatoare pentru teroriştii din Statul Islamic, care acţionează în zona centrală şi estică a Siriei", a concluzionat, col.(r.) Ion Petrescu.
 
Col.(r).Ion Petrescu a fost şeful biroului presă al M.Ap.N, Este vicepreşedinte al Asociaţiei "George C. Marshall – România”. Scrie atât în România, cât și în presa de peste Prut.

A fondat Clubul Militar Român de Reflecţie Euroatlantică, un think-thank autohton.