ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 12:30 Autoritățile din Columbia au confirmat moartea a 76 de persoane în urma accidentului aviatic. Unul din cei șase supraviețuitori a murit la spital în urma rănilor, potrivit The Guardian.

Avionul avea 81 de persoane la bord, dintre care 72 de pasageri și 9 membri ai echipajului.

Aeroportul Medellin a confirmat că la bordul avionului care venea dinspre Bolivia se aflau și membrii echipei braziliene de fotbal Chapecoense, care urmau să joace miercuri finala turneului Copa Sudamerica cu Atletico Nacional, la Medellin. 

ACTUALIZARE 11:00 Operațiunile de salvare a victimelor, suspendate din cauza ploii abundente

Operațiunile de salvare la locul unde se află epava avionului prăbușit luni seară în Columbia au fost suspendate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, a anunțat marți dimineață conducerea aeroportului din Medellin, transmite Reuters.

Operațiunile de 'căutare și salvare a avionului în care se afla echipa Chapecoense sunt suspendate ca urmare a ploii abundente din zona accidentului'', a anunțat aeroportul din Medellin pe contul său de Twitter.
 

ACTUALIZARE 10:00 Cel puțin șase supraviețuitori au fost salvați de serviciile de intervenție, a declarat un oficial columbian, conform The Telegraph

Primul rănit adus la Spitalul de la Ceja este fotbalistul Alan Ruschel de la echipa Chapecoense, a comunicat postul 360 Radio Colombia, care a anunțat că între șase și zece supraviețuitori au fost salvați până acum.

Într-un comunicat al aeroportului din Medellin se afirmă că „toate ajutoarele posibile au fost mobilizate pentru că au fost salvați șase supraviețuitori". 

ACTUALIZARE La bordul avionului se aflau 72 de pasageri și nouă membri ai echipajului. În aeronavă se aflau și membrii echipei de fotbal Chapecoense. Echipa  urma să joace în finalele Cupei din America Latină, împotriva Atletico Nacional.


Avionul s-a prăbușit în timp ce se pregătea de aterizare pe Aeroportul Internațional Medellin din Columbia. Autoritățile spun că există supraviețuitori.

Știre inițială

Un avion cu 72 de persoane la bord s-a prăbușit în Columbia. Una dintre cauze ar fi fost lipsa de combustibil.

Avionul s-a prăbușit în timp ce se pregătea de aterizare pe Aeroportul Internațional Medellin din Columbia. Autoritățile spun că există supraviețuitori. La bordul aeronavei se afla și o echipă de fotbal din Brazilia.

La bordul avionului se aflau 72 de pasageri și nouă membri ai echipajului. Conform datelor preliminare, la bord se aflau 27 de jucători din echipa de fotbal Chapencoese, precum și jurnaliști.

Primarul din Medellin, Federico Gutierez, a declarat, de asemenea, că este posibil să fie supraviețuitori.

„Este o tragedie de mari proporții”, a spus Gutierez pentru Blu Radio în timp ce se îndrepta către zona în care se crede că s-a prăbușit avionul.

Nu este clară cauza accidentului.

Aeroportul din Medellin a confirmat că în aeronava, care a plecat din Santa Cruz, se aflau membrii echipei de fotbal Chapecoense. Echipa de fotbal urma să joace în finala unei competiții regionale împotriva Atletico Nacional.

Echipa de fotbal, din orașul Chapeco, a intrat în prima divizie a Braziliei în 2014 pentru prima dată din 1970 și a ajuns în finala Cupei Sudamericane săptămâna trecută după ce a învins echipa argentiniană San Lorenzo.

61 de morți în urma prăbușirii unui avion de pasageri în Rusia