ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat de 75 de ani  a murit în urma unui infarct la aproximativ două ore după ce a fost vaccinat împotriva noului coronavirus, a confirmat Ministerul israelian al Sănătății, scrie Jerusalem Post.

Luni, Israelul a vaccinat 500.000 de cetățeni cu prima doză de vaccin anti coronavirus. Potrivit ministrului sănătății, Yuli Edelstein, 99.000 de persoane au fost vaccinate duminică.

În prezent, Israelul vaccinează personalul medical, persoanele cu vârsta peste 60 de ani și cei cu boli cronice. Speră să înceapă vaccinarea profesorilor și a personalului din școli în această săptămână sau în următoarea.
 
Bărbatul avea suferințe preexistente și suferise atacuri de cord în trecut, a spus ministerul. Directorul general al Ministerului Sănătății, Chezy Levy, a lansat o anchetă asupra incidentului.
 
Bărbatul a fost vaccinat în jurul orei 08:30 la o clinică. A rămas la unitate, așa cum este procedura, pentru o perioadă scurtă de timp pentru a se vedea dacă apar efecte secundare. Pentru că s-a simțit bine, i s-a permis să plece acasă.
 
Trebuie precizat că, după ce Pfizer și-a prezentat datele de siguranță la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente la începutul lunii decembrie, s-a constatat că doi participanți la studiu au murit după ce au primit vaccinul. Unul dintre decedați a fost ”imunocompromis,” ceea ce înseamnă că apărarea imună a persoanei era scăzută.

La acea vreme, Asociația Midaat din Israel a răspuns la raportul despre decese, explicând că atunci când vaccinurile sunt administrate persoanelor cu risc, „pot exista cazuri nefericite. Nu ar trebui să deducem din acest lucru că vaccinul nu este sigur,ci să salutăm transparența companiile farmaceutice în procesul de aprobare a medicamentelor.”

Asociația a menționat că în cadrul unor procese mari în care sunt implicați zeci de mii de oameni, decesul poate avea loc fără nicio legătură cu procesul, dar că marile companii precum Pfizer sunt obligate să raporteze aceste decese.

„Conform datelor publicate, șase dintre participanții la experiment au murit, dintre care doi au primit vaccinul și patru din grupul de control,” a spus dr. Uri Lerner, directorul științific al Asociației Midaat. ”După o examinare aprofundată, nu s-a găsit nicio legătură între experiment și cauza morții”.

Cu privire la vaccinul administrat în România, la fel, în timpul testelor au murit șase oameni (sub 1%) dar producătorul susține că nu din cauza vaccinului ci că oricum trebuiau să moară din alte cauze (Pagina 109 a Raportului).