ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un video special filmat la 360 de grade oferă creștinilor din orice colț al lumii ocazia de a vedea scena Nașterii Domnului, printr-un tur virtual al celui mai sfânt loc al creștinătății: Biserica Nașterii lui Iisus, din Betleem.

Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, cei care nu au avut șansa să ajungă în Țara Sfântă, dar și cei care au reușit să o facă, pot vedea, de acasă, din fața calculatorului, locul în care Biblia ne spune că s-a născut Mântuitorul. În acest tur virtual ne poartă "ghidul" Danny Herman. Cu ajutorul filmărilor realizate de el poate fi văzut locul unde a fost ieslea cu Pruncul și toate altarele care se află în interiorul Bisericii Nașterii Domnului. Filmarea face parte dintr-un proiect mai amplu, denumit "Bible VR", prin care se dorește aducerea Bibliei în viața de zi cu zi a oamenilor, prin intermediul acestor video speciale la 360 de grade și a realității virtuale, scrie Daily Mail.

În imagini, Herman coboară treptele până la altarul în care s-a aflat ieslea, explicând: "Acesta este unul dintre cele mai sfinte locuri din Țara Sfântă". "Această placă de marmură marchează locul unde S-a născut Iisus". Turul virtual continuă și în altarul nordic, care este dedicat celor Trei Magi care au venit să se închine Fiului lui Dumnezeu.
 
Regizorul filmului spune că, pe lângă faptul că fundamentele creștinătății au început de aici, de la locul Nașterii lui Iisus Hristos, iar Biserica Nașterea Domnului marchează locul unde tradiția spune că s-a născut Mântuitorul, Biserica Nașterii din Betleem este una dintre cele mai vechi, dar și unul dintre cele mai importante locuri sfinte din lume".
 
"Cred că păstrarea vie a tradiției, prin împărtășirea cu toți oamenii a minunilor lumii, îmbogățește istoria și deschide ochii celor care nu au avut niciodată șansa de a vizita Israelul și Țara Sfântă.
"E mai mult decât creștinism. Pentru cei interesați de istorie, arhitectură sau geografie, acesta este o culme a unuia dintre cele mai fascinante locuri sfinte din lume. Cu siguranță, in acest loc e un alt aer. Nu trebuie să fii creștin pentru ca să simți ceva mult mai profund, ceva special în jurul tău. Până și musulmanii care vin aici se înclină cu respect".